tirsdag 12. juli 2016

Å se på livet med et skråblikk ...





... gjør livet litt mindre alvorlig, tenker jeg. For livet er jo på ramme alvor. Fullt og helt. Noen tar alt her i livet på ramme alvor -til enhver tid.
 
   Selv har jeg begynt å tegne på mine gamle dager. Jeg som trodde det var skriving som var min store lidenskap - ja, jo, det er jo forsåvidt det. Men nå er det altså små skjeve tegninger med små skjeve betraktninger - som jeg har begynt å sette i (glass og) ramme. På ramme alvor. Men med et snev av humor.

   Da jeg faktisk - helt ubeskjedent tilstår jeg dette - ble headhuntet til Forlagshuset, Liv forlag - med mine små skriblerier, ble jeg jo en smule både tatt på senga og målløs ... før et lite gledesutbrudd fylte rommet. Jeg kom meg derimot raskt ned på jorda igjen, for jeg kom jo på en viktig ting; jeg kan jo ikke tegne! Men etter noen forvirrede minutter, knispet jeg bort den lille demonen som satt på skuldra mi og hvisket nedsettende ord inn i øret mitt. Åh, nei og nei du, tenkte mitt alterego! Hvis et forlag vil ha mine små streker, så må jeg da kunne by på et eller annet!
Og det noe, tror jeg er noe som ikke er så alvorlig, ikke så farlig, og som ikke blir veid så himla mye av terningkast og andre kast...

  Da jeg fikk høre at forlaget ikke har gitt ut kalender før, ja, de har ikke gitt ut bok som kan brukes til kort, heller. Ja, og de har visst ikke gitt ut humor, engang ... Ja, da blir jo dette rene kinderegget for meg!
 
   Resultatet blir ,at i høst en gang, kommer jeg ut med en liten bok små tegninger med mine refleksjoner som blir til en liten bok - samt en årskalender (for neste 2017) 

 Bakgrunnen for mine små tankerekker og små refleksjoner - er at jeg som forfatter, observerer mye overalt og til enhver tid. Mange rare tanker når inn, og jeg tenker ofte; så rart ... eller tenk om ... hva hvis jeg tar alt bokstavelig eller ... hva hvis jeg snur om på ordene ...
Og slik tenker sikkert veldig mange av dere også innimellom! Ikke sant?  Det å gjenkjenne en rar tanke eller situasjon hos andre - som er satt litt på spissen, eller helt på spissen,-  er ofte morsomt. (hvorfor ler vi så himla høyt av Mr Bean?)

Men det som har overrasket meg, er at når jeg har tegnet en tegning og skrevet en refleksjon, så tror folk automatisk at det handler om meg selv - og jeg får kommentarer om at "det går nok over", "det kan bare bli bedre", "jeg har et tips til deg..." osv.
Takk og takk - men her må jeg si at jeg legger ikke ut mine små ting for å si at jeg har en dårlig dag eller be om personlige råd.
 Niks, min greie er altså at jeg tar fatt i utfordringer og situasjoner som folk skal kjenne seg igjen i - det være seg overgangsalder eller småbarnsutsagn.

  Så er du interessert i det jeg driver med for tiden, så følg med, følg med. Jeg skal holde dere oppdatert dere som har lyst til å følge med - dere som ikke tar alt på ramme alvor. Til enhver tid.
Takk for oppmerksomheten! Du finner meg også på Instagram og på forfattersiden jeg har på Facebook - @ordogstreker.

<a href="http://blogglisten.no/blogg/ordogstreker.blogspot.no/"><img src="http://blogglisten.no/img/blogglisten.png" alt="Blogglisten" /></a><img height="0" border="0" width="0" alt="hits" src="http://hits.blogsoft.org/?eid=2289" />

Vi tastes!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar